kop Ademwerk
‘de ademhaling is de brug die het leven verbindt met het bewustzijn, die je lichaam verbindt met je gedachten’.
-THICH NHAT HANH -

Je ademhaling vormt de brug tussen je lichaam en je geest. Elke gedachte die je hebt, elke actie en emotie, heeft z’n invloed op je ademhaling.

Aan iemands adempatroon kan je veel aflezen. Waar stroomt deze vrij of zit er een blokkade?
Ons beschermingsmechanisme zorgt dat we soms ons adem inhouden of dat we niet volledig in- en/of uitademen. Hierdoor kunnen fysieke en mentaal/emotionele  problemen ontstaan.

Nadat ik in contact kwam met Transformational Breath® is mijn interesse voor de  adem alleen maar groter geworden.
De adem hebben we altijd zelf tot onze beschikking, het is het eerste en laatste wat je doet in dit leven, je kan  maar heel kort zonder ademhaling en het is ook nog het enige onbewuste proces in ons lijf dat we bewust kunnen inzetten!
In mijn praktijk gebruik ik daarom meerdere ademtechnieken, welke op verschillende momenten voor verschillende doelen ingezet kunnen worden.

Wat is ademwerk?

Ademwerk is het gebruik van adembewustzijn en bewust ademhalen om persoonlijk te groeien en te helen en zowel geestelijk, mentaal als lichamelijk te transformeren

Op alle ademtechnieken is dit van toepassing. Ademwerk behoort tot het terrein van zelfverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Het is de meest holistische en aanvullende benadering van gezondheidszorg.

Transformational Breath®

Deze techniek is een zachte, liefdevolle, krachtige en zelfhelende manier om je ademhalingssysteem optimaal te gaan gebruiken.
Het laat licht schijnen op onverwerkte zaken waardoor er ruimte komt voor rust, ruimte en blijdschap.

Tijdens een sessie kijken we naar jouw adempatroon en middels een verbonden (geen pauze tussen in- en uitademing), circulaire ademhaling en lichaamsgerichte coaching word je langzaam begeleidt naar jouw authentieke ademflow. Dit levert meer energie, gezondheid, (zelf)liefde, ontspanning, balans en integratie van emoties uit het verleden op.

De duur van een sessie is gemiddeld 1,5-2 uur.

Wil je liever in groepsverband kennismaken met deze ademtechniek dan kan dat.
Elke 1ste vrijdagavond van de maand organiseer ik een ademcirkel.  Dit is een twee uur durende workshop waarbij de je actief ervaart wat deze circulaire manier van ademen voor jou kan betekenen
Onder het kopje ‘evenementen’ staan de data.

Ook is het mogelijk om dit samen met iemand anders (of meer) te boeken. Dit is mogelijk op afspraak.  Een hele bijzondere ervaring om dit te delen met iemand die je lief hebt.

Hartcoherentie

Je hart en hersenen communiceren continue met elkaar. Onbewust hebben ze een grote invloed op elkaar. Denk bijvoorbeeld maar aan een schrikreactie: als je schrikt wordt dit in je hersenen geregistreerd en als gevolg gaat je hart sneller kloppen. Het hart past zich dus aan op basis van de signalen uit je hersenen.
Door middel van training kan je de communicatie tussen je hart en je hersenen beïnvloeden.

Bij gezonde personen verschilt de tijd tussen twee hartslagen voortdurend. We noemen deze variatie hartslag variabiliteit (HRV). Deze variatie in je hartslag toont aan dat je hart zich goed aanpast aan de omstandigheden die er zijn. Vaak wordt deze hartslag variabiliteit ook wel gezien als een belangrijke indicatie van je fitheid.

Hoe het patroon van onze hartslag variabiliteit eruitziet, geeft de mate van coherentie weer. Als we ontspannen zijn en rustig in en uitademen, dan is er een hoge hartcoherentie. Wanneer we gestrest zijn, gejaagd of een ons onprettig voelen zal de hartcoherentie laag zijn. 
Hartcoherentie training kan je helpen om zelf meer controle te krijgen over je hartslag variabiliteit.